Kysy, keskustele, kaupittele!
« aihelistaan
Millaisia olivat menneiden vuosikymmenten juhannusjuhlat?
-
Tomi Ahoranta
19.6.2012 klo 20:34Kyselisin taas muistoja Suodenniemen historiasta. Olen kuullut, että juhannusjuhlia järjestettiin vuosien ajan Hongankalliolla ja että sitä ennen niiden pitopaikkana oli Osmansaari. Ja että Hongankalliolla oli esiintymislava (ja on itse asiassa vieläkin), jossa esiintyi muiden muassa aikansa kärkiartisteja.
Olitko mukana näissä juhlissa? Ja mitä muistat niistä? Miten Osmansaaren juhliin mentiin (no veneellä tietysti mutta tarkemmin) ja mitä ohjelmaa siellä oli? Keitä Hongankalliolla on esiintynyt? Ja minä vuosina (suunnilleen) juhlia järjestettiin kummassakin paikassa? Onko sinulla juhlista muistoja jotka haluaisit jakaa täällä muiden kanssa, nimellä tai nimimerkillä?
Itse olen kuullut miesten hymyssä suin muistelevan Osmansaaren juhlia. Ja ettei sinne mennessä kukaan sentään hukkunut, mutta kastui kyllä. :-) -
nimimerkkiHannuV
8.4.2013 klo 20:18Suodenniemeläisten omat juhannusjuhlat Hongankalliolla olivat 1950-luvun puolivälin tienoilla vielä merkittävä tapahtuma ihan maakunnallisestikin. Omat muistoni rajoittuvat vuodesta 1955 alkaen, jolloin pääsin ensimmäistä kertaa juhlille mukaan. Aatto sattui silloin perjantaiksi ja illallakin oli harvinaisen lämmintä. Ohjelmasta on jäänyt mieleen Karkun torvisoittokunnan esitykset sekä "komea" ilotulitus ohjelman päätteeksi. Jäätelön osto ja paloauton näkeminen taisivat olla pikkupoikien juhlan kohokohtia...
Seuraavana vuonna jo ohjelmakin kiinnosti, oli mm kuplettimestari Heikki Saari Tampereelta hauskoine, vitsikkäine lauluineen, taikatemppuja, sekä tietysti torvisoittoa, jota nyt esitti Kiikan torvisoittokunta. Omalta paikkakunnaltakin oli esiintyjiä: Hilkka Seppä lausui runoja ja Arvi Wallinín pakinoita kuunneltiin mielellään. Läheisellä tanssilavalla puhalteli KTR 2:n torvisoittokunta, jonka vahvennukskena oli kuuluisa saksofonisti Josef Kaartinen esiintyen myös varsinaisessa ohjelmassa. Meitä poikia kovin nauratti kun lavan raput tuntuivat olevan hänelle kovin jyrkät :))
Seuraavina vuosina en enää juhannusjuhlilla ollut mukana. Vuosikymmenen vaihteessa juhlat alkoivat hiipua ja jäädä suuren rahan ja kalliiden artistien alle. Isoja juhannusjuhlia lähialueilla oli mm Jämillä, Niinisalossa ja Luvian laitakarissa.
-
nimimerkkiAlex Leppänen
23.6.2014 klo 19:45Viisikymmenluvulla niitä oli. Mukana olin miltei alusta lähtien, aluksi vieraana, myöhemmin toimihenkilönä - lähinnä järjestysmiehenä. Eräänä vuonna myös ohjelmansuorittajana tanhujoukkueessa.
Artisteista muistan parhaiten Elna Hellmannin ja Niilo Tarvajärven. Oli niitä muitakin, siis vierailevia. Väheksyä ei kuitenkaan sovi suodenniemiläisten omia ohjelmanumeroita, niiden eteen nähtiin paljon vaivaa ja niitä harjoiteltiin talvesta asti.
Edellinen kirjoittaja mainitsi Arvi Wallin pakinat, jotka hän oli itse kirjoittanut, muistan ne hyvin. Erityisesti mieleeni on jäänyt näytelmä - sotilasaiheinen sellainen - pääosissa olivat: Seppo Ahola,vänrikki ja Matti Lindfors sotamies; molemmat nyt jo edesmenneitä. Näytelmä oli erikoisen hauska ja siitä riitti puhetta vielä jälkeenpäin pitkään.
Suodenniemellä tuo aika oli erikoisen "juhlallista"; 60 -luvun alussa sattui kuntamme osalle Satakunnan maatalousnäyttely, sekä -laulujuhlat. Molemmissa Hongankallion lava näytteli myös omaa osaansa.
Osallistu keskusteluun
Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.